• Vianočné vystúpenie v 1. triede

          • ..."Svieť nám stromček jagaví"......a množstvo vianočných kolied, básní a piesni, ktorými deti z triedy Lienok potešili svojich rodičov, starých rodičov a všetkých prítomných.....

          • Posvätenie priestorov MŠ

          • Aj v tomto Novom roku 2024 sme prijali dar požehnania a posvätenie priestorov našej MŠ jordánskou vodou, aby sme povzbudení a posilnení vstúpili s radosťou do ďalších pracovných dní. Náš vzácny hosť o. Karol Knap, riaditeľ eparchiálneho školského úradu, sa prihovoril zamestnancom a deťom, ktorých pozval, byť božími lienkami, žabkami, sovičkami, včielkami. Vystúpiť o stupienok vyššie, bližšie k dobru, poslušnosti.....

          • Betlehemský zázrak

          •  V piatok 15.12.2023 nám deti našej MŠ v Bazilike Minor pripomenuli príchod Božieho Syna. Program nacvičili p. učiteľky s deťmi z triedy Sovičky a Včielky. V programe jasličkovej slávnosti zazneli úryvky z Biblie o zvestovaní archanjelom Gabrielom, o namáhavej ceste do Betlehéma, hľadanie si príbytku, odmietnutie, klaňanie sa troch kráľov, ale hlavne nám pripomenuli najväčší odkaz Vianoc.....

            Boh je s nami, pre nás. On je ten, ktorý sa narodil pre nás, lebo nás miluje. 

            Pozvanie na túto slávnosť prijal vladyka Milan Chautur, emeritný košický biskup, ktorý povzbudil rodičov k zodpovednej výchove detí a udelil všetkým prítomným svoje biskupské požehnanie. Celú slávnosť umocnili hudobným doprovodom členovia gospelovej skupiny Emanuel. Tradične si prítomní mohli okrem krásneho duchovného a kultúrneho zážitku odniesť aj výrobky z tvorivých dielní za dobrovoľný príspevok, ktorým priamo podporili deti našej MŠ. Ďakujeme za sprostredkovanie a online vysielanie celého programu. 

            Všetkým p. učiteľkám, asistentkám, hudobníkom, otcom redemptoristom, nech Pán udelí za ich námahu hojnosť Božích milostí.

          • ČARO VIANOC

          • Dňa 12.12.2023 sme sa s našimi predškolákmi zúčastnili v ZKGZ v Michalovciach prehliadky recitácie poézie
            a prózy s vianočnou tematikou detí MŠ z Michaloviec. Našu MŠ veľmi úspešne reprezentovala N. Fiľková a A. Čižmár. Sme na vás hrdí.

          • Projekt "Ekogrand Sad 2023"

          • V mesiaci november 2023 bolo v areáli našej MŠ vďaka zmestnaneckému grantu EKOgrant Sad 2023 Nadácie poisťovne Kooperativa vysadených 30 rôznych stromov (smrek, lipa, javor), niekoľko okrasných drevín a rastlín.

            Ďakujeme za skrášlenie a zveľadenie nášho školského prostredia realizátorovi projektu p. Antalovi, zamestnancovi poisťovne Kooperatíva  a jeho kolegom. 

          • Projekt.....

          • Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili tento rok do projektu

            "Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok....".

            Vyzbierané krabičky potešili seniorov v Domove sociálnych služieb v Rakovci nad Ondavou a Michaľanoch.  Často je to jediný darček, ktorý dostanú. Veríme, že tieto darčeky zahriali pri srdci všetkých obdarovaných a aj všetkých nás.

            Nech Pán požehná a obdarí všetkými milosťami a dobrodeniami, ktoré potrebujeme vo svojom živote.

            Ď A K U J E M E !