• Návšteva knižnice

          • Deti 3. a 4. triedy v utorok navštívili Zemplínsku knižnicu Gorazda Zvonického v Michalovciach.

            Vďaka zamestnancom knižnice za milé prijatie, nové informácie  a  obohacujúci zážitok. 

          • Návšteva predškolákov v ZŠ

          • Naši predškoláci sa spoločne s rodičmi a učiteľkami zúčastnili "Dňa otvorených dverí" v II. ZŠ, kde sa im veľmi páčilo a odchádzali nielen s odmenou ale aj krásnymi zážitkami.

          • Poznávame tradičné remeslá

          • Sovičky a Včielky spoznávajú, čo všetko sa vyrába z kože. Usilovne pracovali pri odtlačku ľudového vzoru na kožený náramok. S tetou Jožkou si vyskúšali na tradičných krosnách tkať koberček a zapliesť si čelenku. Tieto remeslá boli predstavené aj deťom z tried Žabky a Lienky. 

             

          • Liga primátora mesta Michalovce

          • Predškoláci sa zúčastnili v jednotlivých ročných obdobiach - jeseň, zima, jar športových disciplín, pričom predviedli svoju šikovnosť, rýchlosť, obratnosť a s úsmevom si užívali spoločné chvíle a úspechy.

          • Občianske združenie HOPKÁČIK - Tlačivo k 2 %

          • Vážení rodičia.

            Každý, kto má záujem podporiť činnosť nášho občianského združenia Hopkáčik formou poskytnutia dobrovoľného finančného príspevku poukázania 2 % zo zaplatenej dane, je tu  k dispozícii tlačivo.

            Využitie finančného príspevku:

            - vybavenie jednotlivých tried

            - doplnenie a výmena herných prvkov v areáli MŠ (preliezky, kolotoč, lavičky...)

            - doplnenie hračiek a učebných pomôcok

            - doplnenie náradia a náčinia na telovýchovné a pohybové aktivity, činnosti

            - zabezpečenie materiálu na kultúrno-spoločenské podujatia (vystúpenia, Deň rodiny...)

                                                                                                                                                      Ďakujeme

             

          • Sviatok Stretnutie Pána - Hromnice

          • Na sviatok Stretnutie Pána sme slávili v školskej kaplnke sv. liturgiu, ktorú slúžil o. dekan Maroš Riník. V liturgii sme prosili o požehnanie pre naše deti, ich rodičov a rodín, všetkých zamestnancov materskej školy. Deti sa zapájali počas sv. liturgie svojim spevom do dialógu, ktorý vedie kňaz a ľud....Boh a človek. Obohatením boli aj detské náboženské piesne, ktoré si deti vopred pripravili pod vedením p. učiteliek v triedach a za hudobného doprovu p. uč. Boženky.  Slávnosť pokračovala modlitbou a posvätením hromničiek, ktoré si deti vzali domov, aby sa spolu s rodičmi pri zapálenej svieci modlili. Pri svieci, ktorá predstavuje Ježiša Krista. Následne nasledovalo agapé, teda vo východnom obrade myrovanie a požehnanie posväteným olej. 

            Priestorami kaplnky sa niesli ďalej slová piesne, modlitby....kde je Božie kráľovstvo......všade medzi nami tu je....  Robme všetko preto, aby sme medzi sebou a všade kam pôjdeme šírili Božie kráľovstvo... pokoj, dobrotu, lásku,  teplo, milý úsmev, povzbudenie, chápavosť a čas pre iného. 

          • Hvezdári v MŠ

          • 1. februára sme v našej MŠ privítali pracovníkov z miestnej hvezdárne v Michalovciach. Odprezentovali program zameraný na kozmonautoch, prípravu a pobyt vo vesmíre, návrat. Zapájaním detí do svojho programu rôznymi aktivitami zvýšili pozornosť a atraktivitu celého programu. Pričom deti získavali nové informácie hrovou a zábavnou formou. Dozvedeli sme sa, ako sú pre kozmonautoch pripravené potraviny, čomu sa venujú vo voľnom čase, aké časti oblečenia si obliekajú a množstvo zaujímavostí..... bolo to pekné a poučné obohatenie týždennej témy zameranej na vesmír a planéty.

          • Divadielko Theatrum

          • Dňa 31.1.2023 sme sa v našej materskej školy zúčastnili nádherného predstavenia rozprávky Palculienka.  Celé vystúpenie bolo poprelínané spevom a rozprávaným príbehom o Palculienke. Herci dokázali svojim profesionálnym a úžasným výkonom vtiahnuť detí do príbehu a obohatiť toto vystúpenie obsadením odvážnych, nádejných hercov v konkrétnych rolách.

            Hlavné posolstvo rozprávky  ...   dobro víťazí nad zlom ... bolo umocnené a podané v duchu hudobnej dramatizovanej rozprávky. Ďakujeme za krásny kultúrny zážitok.....